Marktplaats

In het Huis voor de Wijk start vanaf komende woensdag de gratis cursus (Ver)kopen via marktplaats. Een handige cursus voor iedereen die op een veilige en snelle manier wil leren kopen en verkopen op Marktplaats. En als je dat ook nog wil leren op een leuke manier, meld je dan nu aan.

Wie, wanneer en waar?

De cursus wordt georganiseerd vanuit Digislim & Stichting Prisma en is gericht op iedereen. In vijf bijeenkomsten leer je alles over hoe te kopen en te verkopen via Marktplaats. De cursussen worden zowel overdag als ’s avond gegeven in het Huis voor de Wijk.

Groep A
Van 15:30 – 17:30 uur op: 4, 11, 18, 25 november en 2 december.

Groep B
Donderdag 19:00 – 21:00 uur op 5, 12, 19. 26 november en 3 december.

Aanmelden

Wil je graag meedoen? Aanmelden kan via: Stichting Prisma in het Huis voor de Wijk of via info@digislim.nl of bel 06-40278934.

banner lunchen

Het EetCafe is i.v.m. de coronamaatregelen voor onbepaalde tijd gesloten!

Vanaf 14 oktober 2020 is er het Eetcafé  in de gemeenschappelijke ruimte van het Huis vóór de Wijk. Lekker, vertrouwd, betaalbaar, vers en vooral ook veilig in verband met de corona maatregelen. 5 dagen per week hebt u een ruime keuze uit verschillende gerechten met de kwaliteit die u misschien al gewend bent van de maaltijdservice. Deze kwaliteit vindt u nu ook terug in onze lunchgerechten. We serveren al gerechten vanaf        € 1,-. De lunchkaart bevat 7 gerechten en wisselt regelmatig – ook voor een vegetarisch gerecht of Hollandse lunch kunt u nu prima terecht in het Huis vóór de Wijk!

Klik hier voor meer informatie en de Eetcafé kaart.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam Malburgen is het eerste aanspreekpunt in de wijk Malburgen als u vragen heeft over (thuis)zorg, welzijn, opvoeding of werk en inkomen. Of het nu gaat om een eenvoudige vraag over waar u moet zijn voor het doen van een aanvraag tot specialistische thuiszorg of specifieke vragen over opvoeding. Het Sociaal Wijkteam kan u helpen met uw vragen, ook als u de Nederlandse taal niet zo goed machtig bent.

Spreekuren Sociaal Wijkteam

Sinds januari 2020 heeft het Sociaal Wijkteam haar spreekuren, locaties en tijden veranderd. Naast spreekuren in de basisscholen van Malburgen houdt het team ook wekelijks een spreekuur in het Huis voor de Wijk. De spreekuren zijn vrij toegankelijk, u hoeft geen afspraak te maken.

Waar, wanneer en hoe laat in het Huis voor de wijk?

  • Huis voor de wijk, Eimerssingel Oost 266
  • spreekkamer op de begane grond
  • 13:00 – 14:30 uur
  • inloop spreekuur, u hoeft geen afspraak te maken

 

Icon Huis voor de Wijk

De nieuwe activiteitenagenda is online. De komende twee weken zal deze worden aangevuld met alle actviteiten voor het komende (half) jaar. Het agenda menu biedt binnenkort de mogelijkheid om ook op dag en ruimte te zoeken. Verdere uitbreiding van de functionaliteit zal de komende weken plaatsvinden. als organisatei in het Huis voor de Wijk actief maar de activiteit is niet vermeld in de agenda? Neem even contact op met: info@malburger.nl

 

 

 

Icon Huis voor de Wijk

Het Huis voor de Wijk was na de fatale brand in een flat aan het Gelderseplein de eerste plek om voor bewoners bij elkaar te komen. Rond 17:00 uur vond er in de gymzaal aan de Eimerssingel een informatiebijeenkomst plaats voor bewoners en omwonenden van de flat. Voordat deze bijeenkomst plaatsvond konden bewoners van de flat even rustig met elkaar praten in het Huis voor de Wijk.  Zo’n 30 bewoners van het Gelderseplein maakten hier gebruik van.

Vrijwilligers van het Huis voor de Wijk

Zes vrijwilligers uit het Huis voor de Wijk hadden het initatief genomen om deze mogelijkheid te bieden.

 

Wie leuk en vooral lekker in de Kerstsfeer wil komen kan komende december in het Huis voor de Wijk terecht. Stichting Prisma en de Buurtkok organiseren op twee data voor de Kerst verschillende activiteiten om alvast in een goede Kerststemming te komen. Beide activiteiten zijn aan deel te nemen door alle bewoners uit de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. Deelname aan deze activiteiten is wel na inschrijving.

Gratis Kerstontbijt op donderdag 12 december

Op donderdag 12 december organiseert Stichting Prisma ook dit jaar weer een uitgebreid Kerstontbijt. Een mooi moment ook om met z’n allen alvast het jaar 2019 af te sluiten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, deelname is na inschrijving in het Huis voor de Wijk op maandag, dinsdag of donderdag op de aanmeldingslijst in de aula. Of via: info@stichtingprisma.org

Wat? uitgebreid Kerstonbijt
Waar? Huis voor de Wijk
Wanneer? 12 december om 9:30 uur (aanmelden tot 6 december!)

Kerstdiner op maandag 23 december

Op maandag 23 december organiseert de Buurtkok (Anita) in het Huis voor de Wijk een uitgebreid Kerstmenu bestaande uit in ieder geval 6 gangen. Het menu kost 9,95 Euro per persoon. Deelname na aanmelding bij Anita via telefoon op: 06-18544161.

Wat? uitgebreid Kerstdiner
Waar? Huis voor de Wijk
Wanneer? 23 december om 17:00 uur (aanmelden vổổr 23 december!)

logo Huis voor de Wijk

Huis voor de Wijk is sinds oktober ook op facebook te vinden. De facebook pagina:https://www.facebook.com/Huis-voor-de-Wijk-106785847356834/

 

Icon Huis voor de Wijk

Het Huis voor de Wijk zoekt vrijwilligers, V/M. Ben jij iemand die:

  • Elke bezoeker een warm wlekom kunt bieden?
  • Vind jij het leuk om antwoorden op vragen te bieden?
  • Herken jij de bezoeker die loopt te zoeken?
  • Voel jji je verantwoordelijk voor de sfeer in het Huis voor de Wijk?
  • Volg jij graag een cursus Gastvrijheid, BHV en reanimatie?

Dan horen we graag van jou! Neem contact op met Lars en Marcel via huisvoordewijk@gmail.com
Of kom langs en spreek ons aan in het Huis voor de Wijk!

 

 

 

koffie in het Huis voor de Wijk

Een goede start (van de dag) begint met goede koffie! Het Huis voor de Wijk beschikt sinds augustus 2019 over een goede koffiemachine met ECHTE bonenkoffie. Maak in augustus 2019 gratis kennis met de nieuwe koffie in het Huis voor de Wijk. De koffie is te vinden in de ontmoetingsruimte, begane grond. Laat het Marcel en Lars weten wat u van de koffie vindt!

Icon Huis voor de Wijk

Op 31 mei is de laatste dag dat SMB Willemsen in het Huis voor de Wijk schoonmaakt.
We bedanken SMB Willemsen enorm voor de trouwe diensten van de afgelopen jaren en vrijdagochtend 31 mei zullen we met de mensen van SMB Willemsen om 08.00u even gezamelijk stilstaan bij dit moment.

SMB Willemsen: HARTELIJK BEDANKT!

Vanaf 1 juni zal de schoonmaakopdracht worden uitgevoerd door de mensen van KlasseWerk. KlasseWerk doet dit op basis van een leerwerk-traject; zij werven mensen uit de wijk, die in het Huis voor de Wijk worden opgeleid in het vak en daarna doorstromen naar andere werkplekken in de stad.