De feestelijke heropening van het Huis voor de Wijk tijdens Nationale Burendag, morgen zaterdag 25 september gaat niet door. Dat heeft het bestuur van Huis voor de Wijk & organisatie van de opening vandaag besloten. Reden is de QR-code verplichting. Net als bij honderden andere activiteiten in het land zijn alle activiteiten in en om het Huis voor de Wijk afgelast.

Alles afgelast – onmogelijk om te controleren

De afgelopen periode hebben tal van betrokken organisaties en vrijwilligers zich ingezet om morgen een grote opening mogelijk te maken. Een opening met zowel binnen- als buitenactiviteiten waaronder een grote rommelmarkt. Dit alles gaat nu niet door. De organisatie heeft aangegeven dat het onmogelijk is om te controleren op QR-codes gezien de ‘open huis’ activiteit.

Dankbare beroepen en vrijwilligerswerk, je hebt ze in alle soorten en maten. Een mooi voorbeeld van zo’n vrijwilligersproject is de Reiskoffer. Bij de Reiskoffer begeleidt je op vrijwillige basis kinderen uit het speciaal onderwijs en je leert ze zelfstandig naar school te reizen met het OV of op de fiets. Je krijgt hiervoor eerst een training en begeleiding. Gaat het goed en wil je graag een betaalde baan? Dan kan je worden aangemeld bij taxibedrijf Noot Personenvervoer. Zoek je geen betaalde baan? Dan houden we jou graag als vrijwilliger in ons team!

Nog even op een rijtje
• Je begeleidt op vrijwillige basis kinderen uit het speciaal onderwijs en leert ze zelfstandig naar school te reizen met het OV of op de fiets. Je krijgt van ons eerst een training en begeleiding.
• Gaat het goed en wil je graag een betaalde baan? Wij melden je aan bij taxibedrijf Noot Personenvervoer.
• Je krijgt van Noot Personenvervoer een opleiding tot taxichauffeur.
• Klassewerk helpt je met je arbeidsritme, persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.
• Haal je de opleiding tot taxichauffeur? Van Noot Personenvervoer krijg je een arbeidscontract en je kunt bij hen aan de slag als taxichauffeur.
• Zoek je geen betaalde baan? Dan houden we jou graag als vrijwilliger in ons team!
Interesse?

Vrijwilligersbijeenkomst 20 september
Maandag 20 september in buurthuis Huis voor de Wijk van 10:00 – 11:30 uur

Laat weten of je komt door projectcoördinator Anna te bellen (06-83390433)
of mail naar annnavandenberg@carolienaalders.nl.
Kan je niet? Kijk dan op www.dereiskoffer.nu
Scan alvast de QR-code in onderstaande afbeelding voor een idee van wat je gaat doen.

De Reiskoffer

Heeft u juridisch advies nodig?

Heeft u vragen of problemen waarbij u juridisch advies of ondersteuning kunt gebruiken?

Bijvoorbeeld over:

• juridische documenten (uitleg)
• een dagvaarding
• huiselijk geweld
• voogdij problemen
• een slachtoffer van een misdrijf
• overeenkomsten
• huur problemen

Kom dan langs tijdens het inloopspreekuur in het Huis vóór de Wijk, Eimerssingel-Oost 266, Arnhem, elke woensdag vanaf 10 maart om en om van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.00 uur.
DUS: 10 maart starten we om 13.00 uur, 17 maart om 10.00 uur, 24 maart weer om 13.00 uur

We kijken dan samen met u wat er aan de hand is en wat uw mogelijkheden zijn. Dit kan een doorverwijzing zijn naar een instantie of een advocaat, waar u eventueel ook bij kan worden geholpen. Ook als u twijfelt of uw vraag juridisch van aard is, bent u van harte welkom!

Het advies is geheel gratis en vrijblijvend.Een afspraak maken kan via info@huisvoordewijk.nl Als u geen email ter beschikking heeft, kunt u een afspraak maken bij de balie van het Huis vóór de Wijk, Eimerssingel-Oost 266, Arnhem of een briefje achterlaten met uw naam en telefoonnummer en dan wordt u gebeld om een afspraak te maken.

kickboxlessen

Wie tijdens deze lockdown geen zin heeft om hele dagen thuis te zitten of zich zit te vervelen kan meedoen aan de gratis kickboxclinic van Omar Gym Academie. Elke woensdag- en zaterdagmiddag kan je deelnemen op het John Cruyffcourt op de Bakenhof.

Voor iedereen tussen de 6 en 17 jaar oud

Deelname is heel eenvoudig, kom woensdagmiddag of zaterdagmiddag naar sportpark Bakenhof in Malburgen Oost-Noord en je kan meedoen op het Johan Cruijff Court Je hoeft je niet aan te melden.

Hoe laat?

Woensdagmiddag: 15:30 – 16:30 uur

Zaterdagmiddag: 14:00 – 15:00 uur

Het jaarplan 2021 van het Huis voor de Wijk staat hieronder  (in PDF) online. In dit jaarplan (versie 1.00) staat in grote lijnen beschreven wat het komende jaar in en om het Huis voor de Wijk zal gaan worden uitgevoerd door de organisaties actief in het Huis voor de Wijk. 

logo PDF

Aanpassingen

Mogelijk dat het jaarplan 2021 nog enkele keren zal worden aangepast. De laatste versie kan ook worden gevonden op deze pagina.

 

 

 

 

Marktplaats

In het Huis voor de Wijk start vanaf komende woensdag de gratis cursus (Ver)kopen via marktplaats. Een handige cursus voor iedereen die op een veilige en snelle manier wil leren kopen en verkopen op Marktplaats. En als je dat ook nog wil leren op een leuke manier, meld je dan nu aan.

Wie, wanneer en waar?

De cursus wordt georganiseerd vanuit Digislim & Stichting Prisma en is gericht op iedereen. In vijf bijeenkomsten leer je alles over hoe te kopen en te verkopen via Marktplaats. De cursussen worden zowel overdag als ’s avond gegeven in het Huis voor de Wijk.

Groep A
Van 15:30 – 17:30 uur op: 4, 11, 18, 25 november en 2 december.

Groep B
Donderdag 19:00 – 21:00 uur op 5, 12, 19. 26 november en 3 december.

Aanmelden

Wil je graag meedoen? Aanmelden kan via: Stichting Prisma in het Huis voor de Wijk of via info@digislim.nl of bel 06-40278934.

banner lunchen

Het EetCafe is i.v.m. de coronamaatregelen voor onbepaalde tijd gesloten!

Vanaf 14 oktober 2020 is er het Eetcafé  in de gemeenschappelijke ruimte van het Huis vóór de Wijk. Lekker, vertrouwd, betaalbaar, vers en vooral ook veilig in verband met de corona maatregelen. 5 dagen per week hebt u een ruime keuze uit verschillende gerechten met de kwaliteit die u misschien al gewend bent van de maaltijdservice. Deze kwaliteit vindt u nu ook terug in onze lunchgerechten. We serveren al gerechten vanaf        € 1,-. De lunchkaart bevat 7 gerechten en wisselt regelmatig – ook voor een vegetarisch gerecht of Hollandse lunch kunt u nu prima terecht in het Huis vóór de Wijk!

Klik hier voor meer informatie en de Eetcafé kaart.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam Malburgen is het eerste aanspreekpunt in de wijk Malburgen als u vragen heeft over (thuis)zorg, welzijn, opvoeding of werk en inkomen. Of het nu gaat om een eenvoudige vraag over waar u moet zijn voor het doen van een aanvraag tot specialistische thuiszorg of specifieke vragen over opvoeding. Het Sociaal Wijkteam kan u helpen met uw vragen, ook als u de Nederlandse taal niet zo goed machtig bent.

Spreekuren Sociaal Wijkteam

Sinds januari 2020 heeft het Sociaal Wijkteam haar spreekuren, locaties en tijden veranderd. Naast spreekuren in de basisscholen van Malburgen houdt het team ook wekelijks een spreekuur in het Huis voor de Wijk. De spreekuren zijn vrij toegankelijk, u hoeft geen afspraak te maken.

Waar, wanneer en hoe laat in het Huis voor de wijk?

  • Huis voor de wijk, Eimerssingel Oost 266
  • spreekkamer op de begane grond
  • 13:00 – 14:30 uur
  • inloop spreekuur, u hoeft geen afspraak te maken

 

Icon Huis voor de Wijk

De nieuwe activiteitenagenda is online. De komende twee weken zal deze worden aangevuld met alle actviteiten voor het komende (half) jaar. Het agenda menu biedt binnenkort de mogelijkheid om ook op dag en ruimte te zoeken. Verdere uitbreiding van de functionaliteit zal de komende weken plaatsvinden. als organisatei in het Huis voor de Wijk actief maar de activiteit is niet vermeld in de agenda? Neem even contact op met: info@malburger.nl