Heeft u juridisch advies nodig?

Heeft u vragen of problemen waarbij u juridisch advies of ondersteuning kunt gebruiken?

Bijvoorbeeld over:

• juridische documenten (uitleg)
• een dagvaarding
• huiselijk geweld
• voogdij problemen
• een slachtoffer van een misdrijf
• overeenkomsten
• huur problemen

Kom dan langs tijdens het inloopspreekuur in het Huis vóór de Wijk, Eimerssingel-Oost 266, Arnhem, elke woensdag vanaf 10 maart om en om van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.00 uur.
DUS: 10 maart starten we om 13.00 uur, 17 maart om 10.00 uur, 24 maart weer om 13.00 uur

We kijken dan samen met u wat er aan de hand is en wat uw mogelijkheden zijn. Dit kan een doorverwijzing zijn naar een instantie of een advocaat, waar u eventueel ook bij kan worden geholpen. Ook als u twijfelt of uw vraag juridisch van aard is, bent u van harte welkom!

Het advies is geheel gratis en vrijblijvend.Een afspraak maken kan via info@huisvoordewijk.nl Als u geen email ter beschikking heeft, kunt u een afspraak maken bij de balie van het Huis vóór de Wijk, Eimerssingel-Oost 266, Arnhem of een briefje achterlaten met uw naam en telefoonnummer en dan wordt u gebeld om een afspraak te maken.

kickboxlessen

Wie tijdens deze lockdown geen zin heeft om hele dagen thuis te zitten of zich zit te vervelen kan meedoen aan de gratis kickboxclinic van Omar Gym Academie. Elke woensdag- en zaterdagmiddag kan je deelnemen op het John Cruyffcourt op de Bakenhof.

Voor iedereen tussen de 6 en 17 jaar oud

Deelname is heel eenvoudig, kom woensdagmiddag of zaterdagmiddag naar sportpark Bakenhof in Malburgen Oost-Noord en je kan meedoen op het Johan Cruijff Court Je hoeft je niet aan te melden.

Hoe laat?

Woensdagmiddag: 15:30 – 16:30 uur

Zaterdagmiddag: 14:00 – 15:00 uur

Het jaarplan 2021 van het Huis voor de Wijk staat hieronder  (in PDF) online. In dit jaarplan (versie 1.00) staat in grote lijnen beschreven wat het komende jaar in en om het Huis voor de Wijk zal gaan worden uitgevoerd door de organisaties actief in het Huis voor de Wijk. 

logo PDF

Aanpassingen

Mogelijk dat het jaarplan 2021 nog enkele keren zal worden aangepast. De laatste versie kan ook worden gevonden op deze pagina.

 

 

 

 

Marktplaats

In het Huis voor de Wijk start vanaf komende woensdag de gratis cursus (Ver)kopen via marktplaats. Een handige cursus voor iedereen die op een veilige en snelle manier wil leren kopen en verkopen op Marktplaats. En als je dat ook nog wil leren op een leuke manier, meld je dan nu aan.

Wie, wanneer en waar?

De cursus wordt georganiseerd vanuit Digislim & Stichting Prisma en is gericht op iedereen. In vijf bijeenkomsten leer je alles over hoe te kopen en te verkopen via Marktplaats. De cursussen worden zowel overdag als ’s avond gegeven in het Huis voor de Wijk.

Groep A
Van 15:30 – 17:30 uur op: 4, 11, 18, 25 november en 2 december.

Groep B
Donderdag 19:00 – 21:00 uur op 5, 12, 19. 26 november en 3 december.

Aanmelden

Wil je graag meedoen? Aanmelden kan via: Stichting Prisma in het Huis voor de Wijk of via info@digislim.nl of bel 06-40278934.

banner lunchen

Het EetCafe is i.v.m. de coronamaatregelen voor onbepaalde tijd gesloten!

Vanaf 14 oktober 2020 is er het Eetcafé  in de gemeenschappelijke ruimte van het Huis vóór de Wijk. Lekker, vertrouwd, betaalbaar, vers en vooral ook veilig in verband met de corona maatregelen. 5 dagen per week hebt u een ruime keuze uit verschillende gerechten met de kwaliteit die u misschien al gewend bent van de maaltijdservice. Deze kwaliteit vindt u nu ook terug in onze lunchgerechten. We serveren al gerechten vanaf        € 1,-. De lunchkaart bevat 7 gerechten en wisselt regelmatig – ook voor een vegetarisch gerecht of Hollandse lunch kunt u nu prima terecht in het Huis vóór de Wijk!

Klik hier voor meer informatie en de Eetcafé kaart.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam Malburgen is het eerste aanspreekpunt in de wijk Malburgen als u vragen heeft over (thuis)zorg, welzijn, opvoeding of werk en inkomen. Of het nu gaat om een eenvoudige vraag over waar u moet zijn voor het doen van een aanvraag tot specialistische thuiszorg of specifieke vragen over opvoeding. Het Sociaal Wijkteam kan u helpen met uw vragen, ook als u de Nederlandse taal niet zo goed machtig bent.

Spreekuren Sociaal Wijkteam

Sinds januari 2020 heeft het Sociaal Wijkteam haar spreekuren, locaties en tijden veranderd. Naast spreekuren in de basisscholen van Malburgen houdt het team ook wekelijks een spreekuur in het Huis voor de Wijk. De spreekuren zijn vrij toegankelijk, u hoeft geen afspraak te maken.

Waar, wanneer en hoe laat in het Huis voor de wijk?

  • Huis voor de wijk, Eimerssingel Oost 266
  • spreekkamer op de begane grond
  • 13:00 – 14:30 uur
  • inloop spreekuur, u hoeft geen afspraak te maken

 

Icon Huis voor de Wijk

De nieuwe activiteitenagenda is online. De komende twee weken zal deze worden aangevuld met alle actviteiten voor het komende (half) jaar. Het agenda menu biedt binnenkort de mogelijkheid om ook op dag en ruimte te zoeken. Verdere uitbreiding van de functionaliteit zal de komende weken plaatsvinden. als organisatei in het Huis voor de Wijk actief maar de activiteit is niet vermeld in de agenda? Neem even contact op met: info@malburger.nl

 

 

 

Icon Huis voor de Wijk

Het Huis voor de Wijk was na de fatale brand in een flat aan het Gelderseplein de eerste plek om voor bewoners bij elkaar te komen. Rond 17:00 uur vond er in de gymzaal aan de Eimerssingel een informatiebijeenkomst plaats voor bewoners en omwonenden van de flat. Voordat deze bijeenkomst plaatsvond konden bewoners van de flat even rustig met elkaar praten in het Huis voor de Wijk.  Zo’n 30 bewoners van het Gelderseplein maakten hier gebruik van.

Vrijwilligers van het Huis voor de Wijk

Zes vrijwilligers uit het Huis voor de Wijk hadden het initatief genomen om deze mogelijkheid te bieden.

 

Wie leuk en vooral lekker in de Kerstsfeer wil komen kan komende december in het Huis voor de Wijk terecht. Stichting Prisma en de Buurtkok organiseren op twee data voor de Kerst verschillende activiteiten om alvast in een goede Kerststemming te komen. Beide activiteiten zijn aan deel te nemen door alle bewoners uit de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. Deelname aan deze activiteiten is wel na inschrijving.

Gratis Kerstontbijt op donderdag 12 december

Op donderdag 12 december organiseert Stichting Prisma ook dit jaar weer een uitgebreid Kerstontbijt. Een mooi moment ook om met z’n allen alvast het jaar 2019 af te sluiten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, deelname is na inschrijving in het Huis voor de Wijk op maandag, dinsdag of donderdag op de aanmeldingslijst in de aula. Of via: info@stichtingprisma.org

Wat? uitgebreid Kerstonbijt
Waar? Huis voor de Wijk
Wanneer? 12 december om 9:30 uur (aanmelden tot 6 december!)

Kerstdiner op maandag 23 december

Op maandag 23 december organiseert de Buurtkok (Anita) in het Huis voor de Wijk een uitgebreid Kerstmenu bestaande uit in ieder geval 6 gangen. Het menu kost 9,95 Euro per persoon. Deelname na aanmelding bij Anita via telefoon op: 06-18544161.

Wat? uitgebreid Kerstdiner
Waar? Huis voor de Wijk
Wanneer? 23 december om 17:00 uur (aanmelden vổổr 23 december!)

logo Huis voor de Wijk

Huis voor de Wijk is sinds oktober ook op facebook te vinden. De facebook pagina:https://www.facebook.com/Huis-voor-de-Wijk-106785847356834/