Op 20 december 2023 hebben vrijwilligers en bestuur van Huis vóór de Wijk een Lindeboom geplant ter nagedachtenis aan mede-grondlegger Marcel de Haas. Marcel is op 9 mei 2023 overleden. De QR-code op het gedenkbordje verwijst naar  zijn blog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerfeest

Zomerfeest

Vanaf maandag 17 januari is het Huis voor de Wijk weer open van 8:30 tot 22:00 uur.

Natuurlijk hanteren wij enkele regels.

• Het dragen van een mondkapje dat de neus, de mond en de kin volledig bedekt, is verplicht als je door de ruimte loopt.
• Het mondkapje wordt ook gedragen tijdens sport en theateractiviteiten als je door de ruimte heen beweegt.
• Minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar.
• Per ruimte is aangegeven hoeveel mensen binnen mogen zijn. Houdt 1,5 meter afstand in deze ruimtes.
• De ruimte wordt elke 15 minuten minimaal 15 minuten geventileerd door een raam en een deur open te zetten
• De aula en de verkeersruimtes worden mechanisch geventileerd
• Er is een looproute. Uitgang is via de aula. Jeugd gaat via de zijkant van het gebouw naar binnen en naar buiten.
• Naar boven? Neem de trap in de aula.
• Naar beneden? Neem de trap in de aankomsthal.

Verder kom je niet naar het buurthuis als je verkouden, grieperig of ziek bent. Was je handen regelmatig en maak gebruik van de desinfectans die beschikbaar is.
In de lokalen waar overleggen plaatsvinden staan schermen. Maak hier ook gebruik van.

De gastvrouwen en heren zullen u aanspreken als u de regels niet naleeft. Dit doen zij om er voor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt in het Buurthuis en gezond wil blijven.

Wij gaan er vanuit dat alle activiteiten weer doorgaan. Indien je een activiteit niet door kunt of wilt laten gaan, geef dit dan door via info@huisvoordewijk.nl

Bewustwordingsbijeenkomst

Steeds meer mensen met een psychische aandoening verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) thuis. Het kan zijn dat u vanwege uw werk met deze mensen contact hebt. Door hun aandoening vertonen deze mensen soms gedrag dat buren en wijkbewoners niet begrijpen, waarover zij zich zorgen maken of waarvan zij overlast ondervinden. Zorgen om de persoon zelf of zorgen over de veiligheid van henzelf of anderen in de buurt. De persoon lijkt bijvoorbeeld niet meer te weten wat hij of zij doet, zegt rare dingen, praat in zichzelf of trekt zich terug in een eigen wereld. Mogelijk attenderen anderen u erop en verwachten ze actie van u.

Als u zich herkent in het bovenstaande dan nodigen wij u van harte uit om de workshop bij te wonen. U krijgt meer informatie over stigmatisering en inzicht in de dynamiek die er plaatsvindt in de wijk tussen wijkbewoners en buren met een psychische aandoening. Door u te verplaatsen in bewoners leert u wat kwetsbare bewoners ervaren, wat de omgeving lastig kan vinden en wat u kunt doen in het contact met buurtbewoners met een psychische aandoening. Zodat zij zich welkom voelen in de buurt en wijk.

Bijeenkomst begeleid door Vitale Verbindingen

De bijeenkomst wordt begeleid door mensen van Vitale Verbindingen (www.vitaleverbindingen.nl).  Tevens zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig die zelf met psychische kwetsbaarheid te maken hebben (gehad). Zij willen graag met u delen hoe u hierbij van betekenis kan zijn.

Waar en wanneer

De bijeenkomst vindt plaats op 13 of 20 januari 2022
Tijdstip: 14:30 – 17:00 uur, inloop vanaf 14:15 uur
Plaats: Het Huis voor de Wijk

Meld u aan

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Wel is het noodzakelijk dat u zich opgeeft via wijkschool@vitaleverbindingen.nl met daarbij de datum van voorkeur en de organisatie waarvoor u werkzaam bent.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op een van de bijeenkomsten.

coronoamaatregelen

In verband met de aanscherping van de coronamaatregelen zijn er aanpassingen met betrekking tot activiteiten in het Huis voor de Wijk. Het Huis voor de Wijk blijft open! Wij willen jullie met klem vragen aan iedereen om onderstaande goed te lezen. Van alle partnerorganisaties wordt verwacht dat ze de regels zullen hanteren en deelnemers aane activiteiten ook actief helpen herinneren aan de regels die moeten worden getroffen. Tot nu toe is het Huis voor de Wijk een buurthuis waarin nog geen enkele besmetting heeft plaatsgevonden en wij willen dit ook graag zo houden. Onze gastvrouwen en gastheren zien toe op het naleven van de regels.

Vanaf zaterdag 13 november gelden in het Huis voor de Wijk de volgende regels;

 1. Tijdens het lopen door de ruimte of door het Buurthuis, draagt iedereen altijd een mondkapje. Dit is verplicht ook als u een klein stukje loopt.
 2. Het mondkapje bedekt de neus, mond en kin.
 3. Bij het zitten aan tafel mag het mondkapje af als er 1.5 meter afstand gehouden wordt.
 4. We houden altijd 1.5 meter afstand van elkaar.
 5. We schudden geen handen.
 6. Handen worden bij binnenkomst gedesinfecteerd.
 7. Handen doen we regelmatig en grondig wassen.
 8. Bij grotere groepen waar geen 1.5 meter afstand gehouden kan worden, moet er vooraf een coronacheck gedaan worden doormiddel van het scannen van de QR code waaruit blijkt dat de persoon is gevaccineerd of hersteld is van corona. Voor deze groepen geldt tevens dat de deelnemers een vaste zitplaats hebben.
 9. We hanteren vaste looproutes en voor enkele ruimtes / activiteiten geldt een eigen in-, en uitgang. Zie hiervoor de plattegrond. De verantwoordelijke begeleider van de activiteit meldt zich bij de gastheer of gastvrouw die vervolgens de deuren zal openen van de aparte ingangen.
 • Voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen gelden dezelfde regels zoals op de school. De studenten die door het buurthuis lopen dragen altijd een mondkapje.
 • Grote evenementen, familiefeesten worden verplaatst of geannuleerd.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Marcel de Haas 063364848 of info@huisvoordewijk.nl

 

De feestelijke heropening van het Huis voor de Wijk tijdens Nationale Burendag, morgen zaterdag 25 september gaat niet door. Dat heeft het bestuur van Huis voor de Wijk & organisatie van de opening vandaag besloten. Reden is de QR-code verplichting. Net als bij honderden andere activiteiten in het land zijn alle activiteiten in en om het Huis voor de Wijk afgelast.

Alles afgelast – onmogelijk om te controleren

De afgelopen periode hebben tal van betrokken organisaties en vrijwilligers zich ingezet om morgen een grote opening mogelijk te maken. Een opening met zowel binnen- als buitenactiviteiten waaronder een grote rommelmarkt. Dit alles gaat nu niet door. De organisatie heeft aangegeven dat het onmogelijk is om te controleren op QR-codes gezien de ‘open huis’ activiteit.

Dankbare beroepen en vrijwilligerswerk, je hebt ze in alle soorten en maten. Een mooi voorbeeld van zo’n vrijwilligersproject is de Reiskoffer. Bij de Reiskoffer begeleidt je op vrijwillige basis kinderen uit het speciaal onderwijs en je leert ze zelfstandig naar school te reizen met het OV of op de fiets. Je krijgt hiervoor eerst een training en begeleiding. Gaat het goed en wil je graag een betaalde baan? Dan kan je worden aangemeld bij taxibedrijf Noot Personenvervoer. Zoek je geen betaalde baan? Dan houden we jou graag als vrijwilliger in ons team!

Nog even op een rijtje
• Je begeleidt op vrijwillige basis kinderen uit het speciaal onderwijs en leert ze zelfstandig naar school te reizen met het OV of op de fiets. Je krijgt van ons eerst een training en begeleiding.
• Gaat het goed en wil je graag een betaalde baan? Wij melden je aan bij taxibedrijf Noot Personenvervoer.
• Je krijgt van Noot Personenvervoer een opleiding tot taxichauffeur.
• Klassewerk helpt je met je arbeidsritme, persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.
• Haal je de opleiding tot taxichauffeur? Van Noot Personenvervoer krijg je een arbeidscontract en je kunt bij hen aan de slag als taxichauffeur.
• Zoek je geen betaalde baan? Dan houden we jou graag als vrijwilliger in ons team!
Interesse?

Vrijwilligersbijeenkomst 20 september
Maandag 20 september in buurthuis Huis voor de Wijk van 10:00 – 11:30 uur

Laat weten of je komt door projectcoördinator Anna te bellen (06-83390433)
of mail naar annnavandenberg@carolienaalders.nl.
Kan je niet? Kijk dan op www.dereiskoffer.nu
Scan alvast de QR-code in onderstaande afbeelding voor een idee van wat je gaat doen.

De Reiskoffer

kickboxlessen

Wie tijdens deze lockdown geen zin heeft om hele dagen thuis te zitten of zich zit te vervelen kan meedoen aan de gratis kickboxclinic van Omar Gym Academie. Elke woensdag- en zaterdagmiddag kan je deelnemen op het John Cruyffcourt op de Bakenhof.

Voor iedereen tussen de 6 en 17 jaar oud

Deelname is heel eenvoudig, kom woensdagmiddag of zaterdagmiddag naar sportpark Bakenhof in Malburgen Oost-Noord en je kan meedoen op het Johan Cruijff Court Je hoeft je niet aan te melden.

Hoe laat?

Woensdagmiddag: 15:30 – 16:30 uur

Zaterdagmiddag: 14:00 – 15:00 uur

Het jaarplan 2021 van het Huis voor de Wijk staat hieronder  (in PDF) online. In dit jaarplan (versie 1.00) staat in grote lijnen beschreven wat het komende jaar in en om het Huis voor de Wijk zal gaan worden uitgevoerd door de organisaties actief in het Huis voor de Wijk. 

logo PDF

Aanpassingen

Mogelijk dat het jaarplan 2021 nog enkele keren zal worden aangepast. De laatste versie kan ook worden gevonden op deze pagina.